2manydj’s op zoek naar liefde…

0

Helemaal op het eind van mijn nieuw boek ‘Holy Trinity Events’ heb ik het over 2 gasten uit Gent die een ongelooflijk artistiek en creatief parcours hebben afgelegd. Een parcours dat een tocht uitstippelt op zoek naar het perfecte optreden, én de perfecte mash-up én de perfecte visuals én de perfecte dance-night én het perfecte soundsystem. Kortom ik heb het over twee uitermate creatieve geesten waar we in België nogal fier mogen op zijn, en neenee we hebben het hier niet over Dimitri Vegas en Like Mike.

Oei, we zijn de liefde een beetje kwijt…

Dus niet over die twee dj’s die 4 maal respectvol het Sportpaleis weten te vullen, maar wel over de Fucking Dewaele Brothers én Soulwax én 2manydj’s en over hun projecten zoals Soulwax Nite versions én Despacio. Een zoektocht naar perfectie waarbij de Gentenaren het soms ook wel kwijt dreigen te geraken. Net omdat het dichter komen bij de perfectie niet meteen warmte uitstraalt. Het mateloos perfectie-schaven van hun tomeloze creativiteit, waarbij ze soms zelfs proberen te controleren hoe ze de scheve hoeken kunnen rondmaken, mag er dan wel op papier en op vinyl en op frequentiegrafieken technisch allemaal ongelooflijk mooi uitzien, het is daarom zeker nog geen garantie op kippenvel.

Op het eind van de beschrijving van hun zoektocht naar perfectie doe ik in mijn boek de volgende, licht profetische 🙂 wens en ook wel een beetje smeekbede. Ik citeer even uit Holy Trinity Events (p.225):

Misschien moeten de twee broers weer eens een club binnengaan en gewoonweg goeie muziek draaien, en niet per se zoeken naar de perfecte mash-ups, of die originele eerste persingen van een plaat. Misschien moeten ze daarbij zelf weer eens mee feesten en uit de bol gaan, en zelf de density ervaren van een dansvloer. Een dj die er zelf volledig voor gaat, creëert soms meer density dan dat perfecte soundsysteem,met die perfect georkestreerde visuals.

Oei, we zijn Stephen kwijt…

En wat zie ik nu? Dat net nu vrijdag (23 dec) 2manydj’s in Fuse hun ding komen doen. Ik hoop vooral dat ze redelijk onvoorbereid de club binnenkomen, en eerst eens aan de bar gaan staan en zich wat amuseren. En als ze beginnen te draaien, dat ze de sfeer, de warmte, de density, de liefde op zich af laten komen. Dat ze kijken naar hun publiek, en zich niet verstoppen achter de technische hoogstandjes die perfect moeten kloppen. Ik hoop dat Stephen opeens weg is van achter de draaitafels, en zelf midden de dansvloer staat te zweten en te swingen.  En dat ze misschien wel een paar compleet verkeerde mixen doen, maar daarbij wel de muziek brengen die op dat moment net het Fuse-volkje hard weet te raken. Hard of beter zacht in het hart dus, weg van het starende denkende hoofd, en recht naar het pompende warme hart en naar onder: naar de zwoele heupen en natuurlijk de dansende benen. Pretentieloos amusement dus, waarbij je als dj niet wil stoppen met draaien, omdat er in je hoofd nog zoveel mooie platen volgen die het publiek nog wat harder zal doen dansen en wegdromen. De ogen dicht achter de ‘draaitafels’ en vergeten dat je de dag erna, best fris, naar een perfecte ogende en klinkende studio moet.

Respectvolle liefdesvonken!

Ik wens dat extatisch dj-gevoel van harte toe aan het David en Stephen nu vrijdag in Fuse. Want als ik één ding voor die gasten voel dan is het wel respect, net iets meer dan liefde. Maar je weet maar nooit dat de vonk nog eens overslaat en ik nog maar eens smoorverliefd word en hun extatisch gevoel ook op mij en de volledige kolkende dansvloer genadeloos maar hartevol overslaat!

Allen daarheen dus! Vol liefde, vol verwachting, en voor David en Stephen: vooral met een leeg hoofd en een vol hart!

Meer over 2manydj’s in Fuse
Meer over 2manydj’s in mijn boek, vind je hieronder. Ik heb er die pagina’s even uitgelicht en in een Issuu gestopt. Als je de tekst niet kan lezen, klik dan onderaan op ‘full screen’ button. Maar de wegen van Issuu zijn de laatste tijd een beetje ondoorgrondelijk en dat levert soms heel vreemde paginaformaties op. 🙂

Wil je mijn nieuw boek Holy Trinity Events bestellen? Dan kan dat hier.

May the density be with you!

Bron foto: screenshot van website Fuse, als er ergens een copyright-vermelding zou ontbreken dan passen we dit met plezier aan of trekken we Marc Meulemans-gewijs een zak over hun hoofd 🙂

Share.

Comments are closed.