I love I love techno… alhoewel

0

Ik heb gedurende 7 of 8 jaar niets of nauwelijks iets gezegd over I love techno en geloof me vrij dat was niet uit plezier.  En ook niet uit wrok zoals sommige zurige mensen zo graag beweren: ‘Hij heeft het verkocht en nu wil hij daar niets meer over zeggen’.  My god, hoe triestig zou dat niet zijn?  Ik heb Fuse al veel langer verkocht en ik vertel daar nog met heel veel plezier over.  Ik steun Nick Fuse ten volle met mijn hart, omdat Nick echt houdt van techno!  Nee, voor I love techno lag dat anders, ik zei daar niets meer over uit pure beleefdheid en omdat het me teveel pijn deed.

En wat kon ik eigenlijk zeggen?  “Ooh leuk die compleet verknipte dubstep/electro/lazor major line-up” of “Leuk dat ze op de fanpage van I love techno beweren dat techno meer is dan techno.” of  “Leuk dat vele zichzelf verklaarde marketeers die nooit een stap in een club zetten me zeggen dat ik het volledig bij het verkeerde eind heb en niet meer weet wat techno eigenlijk is”.   “Wat zeg je Peter?  Berghain?   Awakenings? Hertz?  Nee dat kennen we niet Peter maar Netsky kennen we wel!”  Zwijgen, dat heb ik gedaan, 8 jaar lang, en nu en dan ben ik eens naar I love techno gegaan om daar niet te lang te blijven omdat het me teveel pijn deed. Deels omdat ik zag wat ze van I love techno hadden gemaakt, maar misschien nog veel meer om wat ze net niet met I love techno hadden gedaan.  I love techno zat niet meer in mijn hart, ik vond er de waarden niet meer in terug die ik er ooit zelf liefdevol had ingestoken: ‘techno’, ‘geloofwaardigheid’, een uitgesproken ‘wij-gevoel’ en wat ‘humor’.  Dat was voor mij I love techno met de nadruk op ‘was’.   I loved i love techno…  maar de liefde was pijnlijk over.

En ja, dit jaar heeft I love techno weer ietwat meer de techno-kaart getrokken en kan en wil ik dus wel terug iets zeggen over mijn geesteskind… alhoewel.  Ik ben nog niet echt helemaal overtuigd.  ‘Underworld…’  uit welke kelder halen ze die toch vandaan?  Om dan nog te zwijgen over ‘Superdiscount’.  Waarom hebben ze die eigenlijk op I love techno gezet?   Tja.. toch liever ‘Truncate’ en ‘Gary Beck’ en ‘DVS 1’ met nog een live erbovenop van ‘Mount Kimbie’, want dat is wel allemaal techno. Want techno is ‘warm’ en ‘donker’ en heeft en geeft ‘energie’.  Dan is het allemaal goed voor mij, en dan mag je techno best wel breed zien.  Dan zijn Benga en Skream soms ook wel techno, en mochten ze hun plaats hebben op I love techno, zij het dan met gepaste mate.  En om op I love techno te mogen staan moet je best nog wat relevant zijn in de elektronische scene, dus nog ergens een verschil maken!  Dan mag het allemaal voor mij.  En heel veel dubstep is niet ‘warm’ en ‘donker’, dus dat is geen techno en Underworld is niet meer relevant, dus die passen ook niet meer op I love techno.

Het is een betere line-up dit jaar, maar ik kan me toch niet van de indruk ontdoen dat ze bij Live Nation nog wat groepen moeten plaatsen die ze op de zomerfestivals niet meer kwijt zijn geraakt.  ‘Underworld?, nee op Werchter gaat het niet meer, en op Pukkelpop ook niet meer… gooi ze maar op I love techno… ‘   Ik weet het niet goed.  Misschien denken ze volgend jaar wel dat Faithless kan voor 20 jaar i love techno!  “De reunietour van Faithless! Laten we dat eens doen op I love techno”  Wel, voor alle duidelijkheid Faithless is geen techno, Underworld wel, maar echt wel compleet uitgemolken, niet-relevante techno.

Maar het gaat dus beter met I love techno en ik hoop echt dat ze tegen volgend jaar, voor de 20ste verjaardag van mijn liefdeskind ook afkomen met een mooi consistent warm liefdevol verhaal.  Nu blijft het wat rondschieten met losse flodders binnen hun storytelling: een i love techno-kaartspel, een i love my kot-actie, een onduidelijk pré-i love technofeestje in Fuse.  Eventjes een rimpeling in ‘t café www,    maar allemaal niets van doen met het mooie verhaal van I love techno.   Een verhaal van liefde en warmte en techno en lef en visie en passie.  Het deel ‘techno’ dat toch wel duidelijk in de naam staat, hebben ze al een beetje teruggevonden en een plaats gegeven binnen hun event. Nu moeten ze bij Live Nation nog dat warme, liefdevolle hart terugvinden, dat ook wel heel duidelijk in de naam staat, en  het komt misschien nog goed.

I love i love techno, maar toch wel nog met een zeker wantrouwen.  Een wantrouwen eigen aan iemand die jarenlang bedrogen is in de liefde.  Ik keer dit jaar hoopvol terug naar mijn grote liefde en  hopelijk kan ik  na ongeveer 10 jaar mijn geesteskind terug aan de borst drukken en zeggen: ‘i love i love techno’.  En dan eindelijk zonder die .’.. alhoewel’ erachteraan.  Benieuwd!  En anders wachten we wel tot Awakenings naar België komt… Soms moet je gewoonweg van lief veranderen, dat kan ook natuurlijk.

 

Share.

Leave A Reply