ROI voor publieksevenementen en ROI van mijn leven…

0

Ik ben intussen al een half jaar aan het werk als onderzoeker voor Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen. We proberen in dat onderzoek een model uit te werken dat ‘snel en eenvoudig’ de ROI voor publieksevenementen kan berekenen. Een model dat in de eerste plaats  nuttig zal zijn voor steden en gemeenten om hen te helpen om beslissingen te kunnen nemen over het nut of de onzin van een bepaald evenement. Ik doe dit onderzoek samen met Christine Merckx, en op het eerste zicht zijn we zo verschillend dat je zou denken dat we nooit of te nimmer zouden kunnen samenwerken. Eén minuut samen en dat moet ontploffen. En ja, soms ontploft het, maar geloof het of niet, het zijn net die verschillen die zorgen dat we nu een sterk team vormen. Ik ben een controlefreak maar in vergelijking met Christine ben ik dat helemaal niet. Zij is pas een contolefreak om u tegen te zeggen. Soms een beetje beangstigend, maar als onderzoeker ook wel heel geruststellend. En ze kan ongelooflijke rapporten schrijven. En ze bijt zich vast in een onderwerp zoals een pitbull terrier zich vastbijt in zijn prooi. Ik ben iets minder strak, haat rapporten schrijven en hou meer van katten. Maar ik heb door de jaren heen wel een ongelooflijk leuk netwerk binnen de evenementenwereld opgebouwd waardoor soms één telefoontje genoeg is om de juiste mensen mee te laten werken aan ons onderzoek. En ik ben iets vlotter in het niet-rapport schrijven waardoor ik Christine soms behoedt van een, weliswaar heel interessante, maar ook wel licht onleesbare, mail te versturen.

Soit, we zijn dus een goed team en na 6 maanden hebben we een ROI-model en daar zijn we ook wel fier op. Maar ‘the proof of the pudding is in the eating’, en de waarde van het model zal zich tonen doorheen het testen en de daarbij behaalde resultaten. We moeten nu dus de straat op, en dat is best letterlijk te nemen. Dit voorbije weekend liepen we rond op het Lichtfestival in Gent en daar namen een aantal Karel de Grote-studenten enquêtes af van de bezoekers. En een dikke pluim voor die studenten: het was koud en het was een lange enquête, en de mensen hadden weinig tijd. En toch zag ik enthousiaste studenten die maar door bleven vragen en zich ook wat pitbull-gewijs in hun respondenten vastbeten.   Geholpen door wat energie onderweg in de vorm van een warme pannenkoek stormden ze alweer naar een volgend nietsvermoedend slachtoffer: ‘Mag ik eens een vraag stellen aub?’ En dat werden er dan een twintigtal :-). En finaal hebben we onze enquêtes die we nu allemaal zullen verwerken en vergelijken met de resultaten van de online enquêtes. Trouwens: next stop is voor ons de ‘Antwerp 10 Miles & Marathon’. De deelnemers zijn dus alvast gewaarschuwd! 🙂

Karel de Grote-Hogeschool studenten aan het werk

Karel de Grote-Hogeschool studenten aan het werk tijdens het Lichtfestival in Gent.  Next stop: Antwerp 10 Miles en Marathon.

Het parcours volgend van het Lichtfestival ben ik trouwens nog in de Vooruit terecht gekomen, waar er een Poplife-Lichtfestival editie plaatsvond. Als ik die ongelooflijke zaal binnenstap krijg ik altijd een warme ‘sweet memories’ rilling over mijn rug. Dan denk ik nog eens aan die legendarische 10 november, ergens in 1995, en aan dat moment dat Daft Punk hun drummachines hun ding lieten doen. Van het event I love techno naar het boek over events We love Events, een heel mooie weg met hindernissen en valpartijen, maar gelukkig ook met mooie successen en veel warme momenten. En ook wel heel erg belangrijk in een levensweg: met onderweg zoveel leuke en mooie ontmoetingen met mooie en interessante mensen. Zowel in nightlife als tijdens mijn latere studies filosofie als op de hogescholen waar ik les geef als tijdens het schrijven van mijn boek. En nu dus ook weer tijdens dit onderzoek… Nu ik erover denk, de ROI van mijn levensloop tot op heden is best wel meer dan ok.  Pfff, ik ben gelukkig, en dat mag ook eens gezegd worden. Allemaal bedankt hiervoor! Ik zal er maar mee stoppen voor ik te melig word… 🙂

Interessante en leuke mensen tegenkomen...

Interessante en leuke mensen tegenkomen…

En wil je meer weten over ons onderzoek?
Dan heb je hier onze één minuut update.
Of je kan ons hier vinden en liken op Facebook

Share.

Comments are closed.