We love events… Vanaf december in de boekenwinkels!

0

En dan heb je het ongelooflijke idee om een boek te schrijven.  ‘Ik speel dat wel klaar in de zomervakantie’, dacht ik ergens in 2012.  Hubris heet zoiets.  Complete overmoed en complete overschatting van de eigen capaciteiten want op het eind van die zomervakantie had ik een boek klaar dat veel te dik was en dat ook structureel nog niet echt goed zat.

Na die hubrisvakantie van 2012 ben ik er in de zomervakantie van 2013 nog eens aan begonnen met als insteek ‘afbakenen en focussen’.   De titel veranderde van I love Events naar We love Events en het onderwerp werd specifiek de ‘marketing van events’ of anders gezegd ‘het managen van het conversatie-event’.   Daar kon ik, gezien mijn ervaring in het opbouwen van eventmerken, best wel iets zinnigs over vertellen en begin september 2013 was de kladversie zo goed als af.  Ideaal om dit op de studenten Event Marketing los te laten.  Sorry dat ik jullie een beetje als proefkonijnen heb gebruikt.   Maar langs de andere kant zaten de lessen daardoor ook tjokvol actuele en sprekende cases en voorbeelden die direct bij de leefwereld van de studenten aansluiten.  Vertellen vanuit Tomorrowland, Graspop, I love techno, Fuse Replay, Kozzmozz, League of Legends All Stars, Couleur Café en nog een pak andere succesvolle events, om dan van daaruit bruikbare modellen te halen.  Het afbakenen en focussen had gewerkt.

In de zomervakantie van 2014 heb ik het boek dan afgewerkt.  En nadat een redacteur de 110.000 woorden tot een aanvaardbare 80.000 woorden had gebracht en we een keuze hadden gemaakt tussen de tientallen cases was het boek drukklaar.   Eind goed al goed dus en ‘We love Events’ ligt  vanaf december 2014 in de betere boekenwinkels en voor mijn part ook in de Aldi en in de Makro.

Want wat is er erger aan een boek dan dat het niet gelezen wordt?  Koop dus mijn boek, steel het, leen het!  Maar lees het en laat me weten wat je ervan vindt.   En als je het wel goed vindt, schreeuw het dan uit, vertel het vooral door in ‘t café www!  Zeg dat het een must-read is, dat het misschien wel de bijbel zal vervangen!  Ik zal er je zo dankbaar voor zijn omdat ik van de uitgever dan nog een boek mag schrijven.  Dan mag ik een boek schrijven over de productie van het realtime-event, perfect aansluitend op We love Events, een boek over de productie van het conversatie-event!

Ik ben fier op mijn boek en ik heb het met veel liefde geschreven.  En nu ik het bedenk, toch wel super! Nu weet je meteen ook wat je onder al die kerstbomen kan leggen! 🙂

Alvast veel leesplezier gewenst!

Peter Decuypere

ps 1: binnenkort zal ik op deze blog ook mijn eigenwijze kijk geven op events.  Geef me nog even tijd.   Nu ben ik even uitgeschreven, maar begin december begin ik eraan!

ps 2: wil je me boeken voor een inspirerende keynote speech die hoort bij dit boek?  Stuur me dan een mailtje op peter@omerta.be of bel me gewoonweg op 0475 71 09 13. Hiervoor maak ik graag tijd voor vanaf januari 2015

Schermafbeelding 2014-09-14 om 22.39.57

 

Share.

Leave A Reply